Her på Brabrand Bolig går vi meget op i dit helbred. Det er muligt, at nogle planter midlertidigt kan binde radon, men radon er stadigvæk i dit miljø. Derfor er du i fare for eksponering for stråling. Du kan tjekke din bolig for gasarten på mange forskellige måder.

Nogle planter kan potentielt afsløre radon gas. Se video her:

Dit yndlingsemne blev lige lidt mere saftigt. Inspireret af røgdetektorer og smarthus-monitorer og er af forskere genetisk konstruerede stueplanter for at mærke skadelige kemikalier fra skimmel og andre former for svampe og mug – og advarer husejere om deres tilstedeværelse.

Hvis forskere kan finde ud af, hvordan stueplanter reagerer på andre trusler, såsom radon og luftbårne patogener, kunne disse forskere en dag konstruere “smarte planter” til at tackle en hel række problemer.
For nogle er det bare ikke nok. Den gode nyhed er, at radon, er en gastype, som er et kortvarigt nedbrydningsprodukt af andre radioaktive elementer.

Den dårlige nyhed er, at radon på den måde nedbrydes til andre radioaktive stoffer.
Den anden dårlige nyhed er, at det indikerer tilstedeværelsen af uhensigtsmæssige elementer som thorium og uran – et sted temmelig tæt – disse er imidlertid ikke luftformige, så optagelse af potteplanter er ikke i ligningen.

Radontilstedeværelse betyder heller ikke, at du har uran eller thorium i din havejord. Gudskelov og tak for det.

Hvad gør man mod radon

Hvis du har radon, er et radonspecifikt luftfiltreringssystem den primære løsning. Et radon sug fra et radonfirma kan klare de fleste problemer med radon i hus og have. Det er en løsning eller at flytte til et radonfrit område.
Planter ville være relativt billige at fremstille, da de simpelthen bare vokser og ville være langt lettere at vedligeholde i forhold traditionelle radon- og formdetektorer.